discrete.ro

Top 5 cele mai senzuale tipuri de masaj

publicat la 10.07.2017
Top 5 cele mai senzuale tipuri de masaj


De-a lungul timpului s-au scris foarte multe despre secretele masajului si utilizarea lui, popularitatea acestuia raspandindu-se rapid datorita propietatilor sale binefacatoare, care au lasat o amprenta profunda in viata multor oameni.
Diferenta dintre masajul senzual si cel traditional este reprezentata de faptul ca in cazul celui senzual, atentia este concentrata si pe zonele intime, insa nu intodeauna conduce si la un act sexual, el fiind folosit mai mult pentru a spori nivelul de excitare dintre parteneri. In principiu nu exista reguli stricte, tinand cont ca este o activiate unde creativiatea si imaginatia sunt bine-venite. De-a lungul timpului s-au dezvoltat astfel mai multe ramuri ale tehnicii masajului pentru toate preferintele.

1.MASAJUL SUEDEZ

Masajul suedez este cel mai raspandit tip, ce este practicat foarte des pentru a reduce durerea, a relaxa muschii, a imbunatati circulatia sanguina si pentru imbunatatirea aspectului pielii.

Masajul suedez este cel mai cunoscut stil de masaj din SUA. El a fost pus la punct de un fiziolog suedez, Henri Peter, de la Universitatea din Stockholm, in anul 1812. Masajul suedez este foarte relaxant si de asemenea este o optiune potrivita pentru cei care sunt la inceputul experientei.

In general, el este compus din 5 elemente de baza ce sunt executate impreuna cu un ulei de masaj, pentru a facilita miscarile de presiune asupra corpului. In timpul ritualului persoana careia i se face masajul trebuie sa fie acoperita cu un cearceaf sau prosop, iar apoi gradual se vor descoperi doar partile care urmeaza sa fie masate, restul corpului ramanad acoperit. Pentru rezultate optime este recomandat a se combina si cu aromoterapia.

2.MASAJUL ESALEN

Derivat din cel suedez, masajul esalen (experimentat in cadrul institului Esalen, California), implica descoperirea corpului dar si a emotiilor, printr-o abordare mai blanda, bazata pe ascultare si prezenta.
Tehica este reprezentata printr-un masaj relaxant cu ulei de-a lungul intregului corp, in care presiunile de alunecare de-a lungul corpului sunt progresive, iar apoi terapeutul introduce o alta persoana in camera, destinata sa resimta tensiunile si emotiile pe care pacientul le asociaza. Acesta incearca sa stabileasca o conexiune intre corp si psihic.3.MASAJUL TANTRIC

Masajul tantric provine din India si reprezinta o tehnica de masaj concentrata asupra sufletului si a centrilor energeticii ai corpului, cunoscuti sub denumirea de chakre. In tantra, trupul este vazut ca un templu al sufletului, ce trebuie tratat cu respect si admiratie.
Aici mangaierile si atingerile sunt permise si in zona intima iar energia creativa este directionata spre una sau mai multe chakre, in functie de nevoile persoanei masate.
Masajul tantric are o durata mai mare decat alte tipuri , in care cuplurile au sansa sa isi descopere mai bine reciproc nevoile si placerile, conducand astfel si la o viata sexuala mai buna, unde principalul tel este armonia si uniunea spirituala dintre parteneri.

4.MASAJUL THAILANDEZ

Masajul thailandez este deviat din cel tantric, diferenta este ca cel tailandez are la baza nu numai conceptul de centrii energetici ai corpului, cat si legaturile dintre ele.
El este inspirat din traditia indiana, din invataturile budiste, care spun ca un corp fizic detine mai multe lagaturi energetice, denumite “nadis”,  sau “meridiane” ce sunt situate de-a lungul intregului corp si duc in toate cele 7 centre de baza, numite chakre.
Acestia sunt de parere ca odata cu drenarea canalelor energetice, atat starea de sanatate se va imbunatati, cat si cea mentala si sprituala.

5. MASAJUL NURU

Masajul Nuru este bazat pe o tehnica japoneza si este executat de una sau mai multe maseuze si implica frecarea corpului nud de cel al clientului, dupa ce ambele parti si-au aplicat in prealabil un ulei special conceput fara miros.
In timpul acestuia persoana masata sta relaxata pe o saltea dreapta, in timp ce o persoana specializata ii maseaza corpul prin miscari senzuale ispititoare din cap pana in picioare. Acest tip de masaj se poate folosi si ca preludiu, fiind un puternic stimulent sexual.