discrete.ro

Ce Se Intampla In Corpul Unei Femei In Timpul Orgasmului?

publicat la 12.07.2017
Ce Se Intampla In Corpul Unei Femei In Timpul Orgasmului?

CE SE INTAMPLA IN CORPUL UNEI FEMEI IN TIMPUL ORGASMULUI?

Daca v-ati intrebat vreodata ce anume se intampla in corpul unei femei in timpul orgasmului, atunci veti  fi surprinsi sa aflati ca este un fenomen mult mai complex decat v-ati fi asteptat.
In cazul barbatilor, este foarte usor vizibil, insa in cazul femeilor, acestea simt trairi diferite in momentele lor de placere intensa, impartita in mai multe stadii:

 

Stadiul 1- Excitatia

In prima faza , inima incepe sa bata mai tare, presiunea arteriala urca ametitor, si respiratia se ingreuneaza. In primele stadii corpul de pregateste pentru trairile intense ce vor urma, astfel  ca peretii vaginului incep sa se lubrifieze si se mareste circulatia vasculara in zona pelvica ceea ce conduce la o resimtire mai patrunzatoare a tensiunii sexuale.

 Stadiul 2- Faza “the plateau”

In acest stadiu, vaginul continua sa se lubrifieze, clitorisul devine foarte sensibil si marit in volum, iar odata stimulat isi schimba culoarea in roz, sau spre rosu, odata ce sangele este pompat in acea zona. Intern peretii vaginali se extind pentru a usura tranzitia spermei catre cervix.
Odata cu intesificarea dorintei ,ca o anticipare a orgasmului,muschii vaginului incep sa se contracte.

 Stadiul 3-  Orgasm

Orgasmul feminin poate fi de mai multe tipuri deoarece femeile  sunt inzestrate cu mai multe puncte sensibile ce sunt capabile sa le provoace o placere suprema. Acesta de obicei dureaza cateva secunde si este insotit de 5-15 contractii ale muschilor din regiunea vaginala, primele fiind putin mai intense.
Corpul este cuprins de o placere coplesitoare, iar cervixul raspunde contractiilor prin atragerea spermei pentru a facilita o posibila sarcina.

 Stadiul 4- Perioada reflactara

Spre deosebire de barbati, femeile pot avea o multitudine de orgasme fara a fi nevoie sa faca o pauza lunga.
Contractiile se opresc, uterul coboara, clitorisul se ascunde din nou intre labii si cel mai probabil el va fi mai sensibil si dureros la atingere, in timp ce tensiunea arteriala, respiratia si sanii revin la normal.